Kılınç Bülten
Eylül 2020
Eylül 2020
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER
Okunma Süresi: < 1 dakika
SERMAYE ŞİRKETLERİNE İLİŞKİN SINIRLAMALAR 3 (ÜÇ) AY SÜRE İLE UZATILDI.
- Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Faaliyeti Gösteren Tesisler İçin Uygulanacak Fiyat ve Süreler ile Yerli Katkı İlavesine İlişkin Ekli Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2949) 18 Eylül 2020 tarihli ve 31248 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Karar ile, sermaye şirketlerine ilişkin sınırlamalar 3 (üç) ay süre ile uzatıldı. Buna göre;
- Kâr dağıtımını yüzde 25’i geçemeyecektir.
- Geçmiş yıl kârları ve serbest yedek akçeler dağıtılamayacaktır.
- Yönetim kuruluna kâr payı avansı yetkisi verilemeyecektir.
- İşbu Cumhurbaşkanı Kararı ile kar dağıtım kısıtlamasının uygulama süresi 30.09.2020 tarihinden 31.12.2020 tarihine uzatılmış oldu.
* İşbu Regülasyon ve Mevzuat Bülteni, okuyucuya bilgi vermesi ve faydalı olması amacı ile tavsiye maksadında hazırlanmış olup söz konusu değişikliklere ilişkin herhangi bir kesinlik içermemektedir. Aylık Regülasyon ve Mevzuat Bülteni içeriğinde yer alan konular ile ilgili olarak daha detaylı bilgi talebiniz olması halinde, tarafımız ile regulation@kilinclaw.com.tr mail adresi üzerinden irtibata geçebilirsiniz.